Mobile

Telefoane mobile din viitor: ce ne vine în cale?

Telefoanele mobile ale viitorului sunt de așteptat să fie mai înglobate în viața noastră de zi cu zi ca niciodată.

Unii futurologi și experți din industrie prezic că, în anii următori, telefoanele mobile vor deveni comenzi la distanță pentru întreaga noastră viață, în timp ce alții prognozează că, în viitor, telefoanele mobile vor rula literalmente viața noastră pentru noi.

Un lucru este sigur: tehnologia implicată în telefoanele mobile și rețelele mobile s-a dezvoltat atât de rapid în ultimii ani, va fi o călătorie interesantă.

Telefoane din viitor: ce este în magazin pentru noi?

Telefoanele conceptuale reprezintă o modalitate excelentă de a vedea cum se pot dezvolta telefoanele viitorului.

Iată o listă a unor lucruri la care ne-am putea aștepta de la telefoanele viitorului:

Ecrane holografice

De la Star Wars la Ironman, hologramele au fost mult timp o caracteristică obișnuită în filmele de ficțiune și de fantezie futuriste. Dar cât de aproape suntem de a putea avea tehnologie fără atingere pe smartphone-uri?

Până în martie 2014, zvonurile zburau despre iPhone-ul 6 neînvățat care conținea funcții holografice care îți permiteau să emite afișaje virtuale cu care să interacționezi.

Videoclipul demo arată utilizatorul care interacționează cu toate cele trei ecrane simultan și chiar joacă un joc proiectat deasupra receptorului.

Nu este surprinzător că această tehnologie nu a ajuns pe iPhone 6 și nici măcar pe iPhone 7 și nu există zvonuri că iPhone 8 de anul viitor va include vreo funcționalitate holografică.

Cu toate acestea, telefoanele holografice ar putea fi o realitate. Mai ales dacă prototipul Holoflex prezentat de cercetătorii de la Queen’s University din Canada este ceva care să treacă.

După cum sugerează și numele, HoloFlex este atât holografic, cât și flexibil, permițând utilizatorilor să îndoaie receptorul pentru a vizualiza afișajul 3D din unghiuri diferite și pentru a interacționa cu imaginile de pe ecran.

HoloFlex este încă primul smartphone din lume, HoloFlex este încă în curs de dezvoltare și nu va fi disponibil în curând.

Telefon mobil flexibil

Citeste si  Spieth in danger of missing cut

De multă vreme, companiile de telefonie au vorbit despre crearea unui smartphone atât de robust încât, de fapt, utilizatorul poate fi pliat în două.

O astfel de viziune a fost telefonul Nokia Morph, care a fost prezentat în 2008 și a promis că va „transforma experiența utilizatorului”.

Proiectat de Tapani Tyhanen, care a fost directorul și șeful Laboratorului de cercetare Nokia din Cambridge, The Morph ar putea fi pliat, îndoit și redimensionat pentru a se potrivi nevoilor utilizatorului.

Puteți separa The Morph și puteți face slot în module suplimentare pentru a schimba modul în care utilizați telefonul.

Telefonul Morph poate fi înfășurat în jurul încheieturii mâinii, transformat într-o clemă cu centură activată GPS pentru drumeții și sporturi extreme, sau utilizat ca ecran plat pentru vizionarea videoclipurilor.

În mod similar, Samsung arată de ani de zile telefoane cu concept flexibil, dar până în prezent, cel mai aproape de a aduce tehnologia pe piață a fost smartphone-ul Galaxy Round.

Aceasta a prezentat un ecran curbat semnificativ mai puțin scăzut de maxilar și vândut dezamăgitor.

Instrumente educative

Unii experți cred că în viitorul nu prea îndepărtat, telefoanele mobile vor schimba modul în care învățăm și învățăm.

Cu mai mulți copii din școală care dețin un telefon mobil, un viitor în care telefoanele cu aparat de fotografiat și înregistrare vocală sunt instrumente de învățare și predare este foarte posibil.

Am văzut deja unele autorități ale educației care folosesc texte pentru a avertiza părinții despre școală și chiar pentru a anunța elevii despre schimbările din clasă.

Utilizarea caracterului multifuncțional al telefoanelor mobile, atât pentru ajutoarele de învățare, cât și pentru învățare ar putea fi din ce în ce mai des întâlnite, mai ales că telefoanele cu camere de înaltă calitate devin mai disponibile și mai ieftine.

S-a sugerat ca, în viitor, telefoanele mobile să fie folosite pentru a face fotografii și pentru a face note cu privire la excursiile pe teren, pentru a crea o abordare mai activă și informală a învățării.

Citeste si  iPhone Slide Pro readuce ecranul secundar glisant; Avem nevoie de el?

Smartphone-uri ecologice

Companiile caută întotdeauna să își facă produsele mai ecologice, iar producătorii de telefoane nu fac excepție, cercetătorii cercetând materiale biodegradabile și încărcarea curată a energiei.

În cadrul expoziției Mobile World Congress din 2016, Kyocera a prezentat un prototip cu energie solară. Dar, prin propria lor admitere, tehnologia nu va înlocui nevoia de încărcător de perete oricând în curând.

Acest telefon a fost conceput în primul rând pentru utilizatorii care lucrează în aer liber, precum și pentru oricine este probabil să fie departe de o sursă de energie pentru o perioadă îndelungată de timp, cum ar fi camperii sau schiorii.

Cu toate acestea, compania susține că trei minute de soare vă va oferi o taxă suficientă pentru un apel telefonic de un minut, ceea ce ar putea oferi utilizatorilor o opțiune de încărcare de urgență dacă mobilul lor moare departe de casă.

Un alt telefon de concept care promite o alternativă verde la încărcarea electrică este prototipul Mecanică Mecanică din 2009 de Mikhail Stawsky. Spre deosebire de prototipurile cu energie solară, Mobile Mobile funcționează cu energie cinetică.

Ideea din spatele designului este că îl rotiți pe deget pentru a-l încărca. Avantajul evident, pe lângă faptul că ajută mediul, este că ai putea încărca acest telefon aproape oriunde.

Cu toate acestea, nu este clar cât de mult ar trebui să se învârteze cu degetul pentru a spori bateria în mod semnificativ și putem prevedea multe telefoane stricate (și eventual nasuri rupte) ca urmare a rotirii excesive care a determinat telefoanele să ia zbor.

Bănuim că această idee poate avea nevoie de mai multe clarificări înainte de a fi vândute pe ea.

Noul tău cel mai bun prieten

Suntem destul de siguri că atunci când Dean Martin a scris piesa „Primul lucru este dimineața și ultimul lucru în noaptea asta”, a făcut referire la cineva pe care îl iubea.

Totuși, pentru majoritatea dintre noi, acest sentiment se aplică smartphone-ului nostru. De la setarea de alarme și mementouri până la verificarea fluxului nostru de pe Facebook, efectuarea de cumpărături online și gestionarea finanțelor noastre, ajungem la telefoanele noastre de îndată ce ne trezim și nu le vom da jos până nu vom fi pregătiți să dormim.

Pe măsură ce tehnologia smartphone devine din ce în ce mai intuitivă, suntem din ce în ce mai atașați de mobilele noastre. Deci, de ce să nu ai un telefon cu care să poți interacționa la un nivel cu totul nou?

Citeste si  Xbox boss talks Project Scorpio price

În 2011, Julius Tarng a conceput Modai, un telefon modular care vizează transformarea smartphone-ului dvs. în cel mai bun prieten.

Acest dispozitiv de companie a fost inspirat de comportamentele umane și a fost conceput pentru a ajuta utilizatorii să se lege cu el fizic și emoțional.

Telefonul Modai te va saluta dimineața și va păstra tăcerea noaptea și s-ar adapta la diferite situații în același mod în care ar face un om.

Așadar, dacă ați depășit, ar crea o rută mai rapidă pentru a funcționa folosind GPS-ul sau, dacă ați vizita un loc nou, v-ar recomanda lucruri de făcut.

Modai a avut, de asemenea, un avatar special care să vă reprezinte starea de spirit, ceea ce ar fi făcut ca emojii să pară mult mai puțin interesanți dacă acest telefon l-ar fi făcut pe piață.

Una dintre celelalte caracteristici frumoase ale Modai a fost că a inclus două paradigme diferite pentru a vă ajuta să vă mențineți viața de muncă și viața socială separate.

Prodai vă va afișa programele de lucru, e-mailurile și proiectele, în timp ce Fundai a fost tot despre rețele de socializare, texting și jocuri, eliminând necesitatea unui telefon de lucru separat.

Gândul din spatele telefonului modular a fost că Modai ar putea fi modernizat cu un hardware nou, cum ar fi baterii și camere mai bune, astfel încât Modai-ul dvs. să poată fi actualizat fără a fi nevoie să faceți vreodată parte cu BPF-ul dvs. (Best Phone Forever).

Etichete
Mai Multe

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close