Ambarcatiuni

Orasul plutitor

Vaporul de 25 de etaje, cu școli, spital și parcuri. Orașul plutitor construit de om poate să gzduiască 70.000 de oameni

O companie din Florida a proiectat un vas de 25 de etaje, cu şcoli, parcuri, spital, cazino şi aeroport, pe care ar putea să locuiască 70.000 de oameni. Vasul îşi propune să aibă 50.000 de rezidenţi permanenţi, 20.000 de angajaţi şi încă 10.000 de vizitatori zilnic, va avea o lăţime de 228 de metri şi o greutate de 2.7 milioane de tone , fiind prea mare ca să poată opri în vreun port.

Freedom Ship va avea o lungime de 1.37 kilometri, de aproape patru ori mai mare decât Allure of the Seas, cel mai mare vas de pasageri din lume şi de 25 de etaje, aproximativ 106 metri.

Compania care l-a proiectat spune că vaporul va urma să rămână permanent pe mare, înconjurând lumea la fiecare doi ani.

Roger M Gooch, director şi vice-preşedinte al companiei Freedom Ship International, spune că acesta va fi cel mai mare vas construit vreodată şi primul oraş plutitor.


Vaporul va costa în jur de 10 miliarde de dolari. Suma e mare şi, în ultima vreme, economia globală nu a oferit un mediu prea receptiv la proiecte îndrăzneţe ca acesta.

Vasul va asigura locuințe pentru 50.000 de rezidenți permanenți, in cele 25 de etaje ale sale si va găzdui școli, spitale, galerii de artă, magazine, parcuri, un acvariu si un cazino.

Orașul va avea propriul aeroport, pe acoperiș, și va putea primi avioane comerciale si private, cu pâna la 40 de pasageri.

Citeste si  After all is said and done, more is said than done
Mai Multe

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button