Arhitectura

MVRDV și Airbus își imaginează călătoriile de la balcon la balcon în orașele din viitor

Dacă mașinile care zboară și alte vehicule similare devin obișnuite, orașele noastre vor trebui cu siguranță să se adapteze – dar orașul New York va fi asemănător cu The Jetsons sau va arăta mult ca în prezent, doar cu câteva aeroporturi suplimentare? Un studiu condus de MVRDV și Airbus are câteva idei interesante.

MVRDV a petrecut doi ani colaborând cu Airbus, alături de Bauhaus Luftfahrt, ETH Zurich și Systra, pentru a explora cum să se integreze cel mai bine vehiculele zburătoare în orașele existente. Viziunea sa este centrată în jurul vertiporturilor, care ar veni în diverse stiluri și dimensiuni. Verticiporturile s-ar dubla ca facilități publice și ar putea produce energie regenerabilă, de exemplu, cu tablouri solare.

„Rezultatele cercetării au avut în vedere vertiporturi de diferite tipuri și dimensiuni, la fel ca stațiile de transport, stațiile și terminalele de transport tradiționale”, spune MVRDV. „Cu toate acestea, spre deosebire de stațiile pentru alte opțiuni de transport urban, cum ar fi trenuri, metro sau autobuze, rețeaua nu necesită nicio infrastructură liniară între ele. Nu sunt necesare linii, tuneluri sau drumuri, economisind energie, resurse naturale și uscat. Acest lucru permite proiectanții pentru a adapta vertiporturile la o varietate de locații diferite, conectând și îmbunătățind scenariile urbane existente cu o serie de configurații diferite. „

Ideea este că, în cele din urmă, vertiporturile ar completa metodele de transport existente, cum ar fi calea ferată și rutieră, iar randamentele MVRDV prezintă diferite exemple de integrare în orașe. Acestea includ o versiune acoperită de verdeață în São Paulo, Brazilia și o alta instalată în largul coastei San Francisco. O idee deosebit de sălbatică prevede oamenii care folosesc un vehicul asemănător unui drone pentru a se muta de la zgârie-nori în zgârie-nori în Shenzhen, China, fără a fi nevoie să atingă solul.

Citeste si  Dune House, inspirat de squid, capteaza energia solară și eoliană pentru nevoile de energie

Acestea fiind spuse, ne aflăm câtva timp departe de aceste tipuri de idei puse în aplicare, așa că nu vă așteptați să fii încă un taxi sky.

„Pe măsură ce orașele devin mai dense și tehnologiile se îmbunătățesc, devine din ce în ce mai clar că orașul cu adevărat tridimensional – unul care include vehicule zburătoare – este cu siguranță unul dintre modelele de oraș ale viitorului … un oraș în care mobilitatea mea este la balconul meu!” spune Winy Maas, partener fondator al MVRDV. „Dar pentru a atinge acest viitor va fi nevoie de mulți pași mici. Este un credit pentru Airbus că se gândesc în prealabil la aceste probleme și fac acest lucru într-un mod care va îmbunătăți lucrurile între timp.”

Mai Multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button