Gadgeturi

Gadgeturi care se incarca singure

Nu am nici o bază științifică pentru această afirmație, dar aș fi dispus să pariez unul dintre primele lucruri pe care le fac cititorii acestui buletin atunci când se găsesc într-un fel de cazare temporară sau locație de lucru sau salonul de călătorie își caută un loc unde să se conecteze. În viitorul nu atât de îndepărtat, noile forme de recoltare a energiei și generarea de energie regenerabilă in situ ar putea face ca practica ieșirii să se închine unui lucru din trecut, cel puțin pentru cazuri de utilizare foarte discrete.

Doar un exemplu din ceea ce este posibil: compania japoneză de electronică și digitală la locul de muncă Ricoh, prima companie din țara sa care a aderat la inițiativa RE100 în urmă cu doi ani, săptămâna trecută a început să trimită un nou fel de modul solar în stare solidă – unul care poate genera energie folosind lumina interioară.

Celulele solare sensibilizate la colorant (DSSC) funcționează prin emularea procesului de fotosinteză, folosind coloranți absorbtori de lumină în loc de clorofilă. Nu voi ajunge prea tehnic cu privire la diferitele faze, dar efectul final este că DSSC-urile ar putea fi utilizate pentru a furniza o încărcare electrică la toate tipurile de dispozitive – de la gadgeturi mobile la internet de senzori.

Și s-ar putea să le găsim încorporate în obiecte obișnuite până acum, care ar putea acum să ofere o sursă de energie, cum ar fi mobilierul în birouri sau depozite. În mod ironic, tehnologia este mai eficientă în cazul surselor de lumină mai slabe – ceea ce ar putea fi un element bun în clădirile mai vechi care nu au prea mult acces la iluminatul natural.

Cel mai mare DSSC din serie este deja utilizat într-un birou dezvoltat pentru a fi utilizat în Asia de către Taisei și Design Office Line. Dispozitivele mobile care stau deasupra Loopline T1 pot menține o „încărcare constantă” pentru o întreagă zi lucrătoare.

S-ar putea să ne imaginăm scenarii în care modulele ar putea ajuta la încărcarea echipamentelor atât în ​​clădirile comerciale de birouri, fie într-o măsură mai mică, în fabrici sau alte instalații industriale.

Acesta este doar un exemplu al conceptului mai larg de recoltare a energiei. Cu siguranță, există numeroase inițiative de cercetare și dezvoltare centrate pe o aplicație tangențială, care utilizează energia solară pentru a transforma ferestrele în portaluri generatoare de energie. Sau despre tehnologia de generare „anti-solar” care funcționează în timpul nopții?

Citeste si  New Heroes of the Storm Characters Bring Portals

Multe dintre aceste idei sunt naștere, dar apariția echipamentelor auto-alimentate cu surse de energie curată – inclusiv solare și eoliene – vor fi esențiale pentru aducerea progreselor tehnologice în zonele rurale atât în ​​economiile consacrate, cât și în cele emergente, fără să ne sporim dependența de o mare rețea centralizată alimentată de combustibili fosili. Cu alte cuvinte, acestea vor fi cruciale pentru o tranziție incluzivă la economia energetică curată.

Un exemplu concret, cum ar putea arăta viitorul, este turnul celular de 5 G, alimentat de vânt, de 105 metri înălțime, introdus la sfârșitul lunii ianuarie de CGE Energy, o companie de servicii energetice cu sediul în Brighton, Michigan.

Tehnologia, care poate fi livrată și instalată cu ajutorul unui camion plat, face posibilă adăugarea acestei noi tehnologii de rețea wireless în regiuni îndepărtate. CGE Energy a redus la minimum amprenta, făcând posibilă punerea unuia dintre turnuri în loc, fără a fi nevoie să taie drumuri noi sau să facă uz de echipamente grele. Turbina eoliană omnidirecțională funcționează pe o axă verticală, care teoretic își îmbunătățește eficiența în condiții meteorologice incerte sau severe.

În timp ce unele telecomunicații s-au împiedicat de turnurile de transmisii cu energie solară, marea majoritate a instalațiilor la distanță sunt funcționate astăzi folosind combustibil diesel. Această practică nu este durabilă din mai multe motive, dar nu cel mai mic este faptul că este nevoie de o cantitate mare de combustibil pentru a transporta motorina în locurile unde trebuie să fie ars.

Un excelent exemplu de pornire care valorifică energia regenerabilă pentru o aplicație foarte specifică este Zero Mass Water, care utilizează energia solară pentru a genera apă potabilă curată. Lucrează la sisteme atât pentru locuințe individuale, cât și pentru comunități întregi – Zero Mass a creat o serie în Phoenix, Arizona, care poate furniza întreprinderilor locale până la 182.500 de litri de apă anual.

Citeste si  The Future Of Possible
Mai Multe

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button