Arhitectura

Dune House, inspirat de squid, capteaza energia solară și eoliană pentru nevoile de energie

Iată o idee pentru o casă pe plajă cu o diferență, prin amabilitatea Studio Vural din Brooklyn. Numită Dune House, casa ar fi construită în plajă, mai degrabă decât pe ea, așa cum v-ați putea aștepta, și ar rămâne în afara grilei cu panouri solare și turbine eoliene.

Nu trebuie confundat cu această casă Dune și nici cu alta, Dune House este prevăzută pentru Cape Cod, Massachusetts. Designul său distinctiv aduce în minte Edgeland Residence, deși firma nu menționează ca inspirație casele pitice americane autohtone. În schimb, un calamar din toate lucrurile a furnizat acea scânteie inițială a creativității. Șeful Studio Vural, Selim Vural, a fost într-o excursie de pescuit pe timp de noapte, când, observând „fulgerul” calmarului, s-a gândit „Dacă calamarii se pot alimenta, așa ar trebui să se adăpostească”.

Interiorul ar fi format din două niveluri, cu un decalaj în mijloc care separă zona superioară în două jumătăți. La etaj se află o bucătărie largă deschisă și o zonă de luat masa, cu un living și mai multe zone private precum dormitoarele situate la etaj.

Panourile solare și turbinele eoliene ar fi amplasate în apropiere, în timp ce locuința fiind acoperită cu tot ce are nisip și iarbă ar oferi și izolare suplimentară.

„Casa fără priză are o rețea de energie autonomă, alimentată de un vast câmp solar și turbine eoliene în miniatură, concepute pentru a produce mai multă energie curată decât cea consumată”, spune Studio Vural. „Această eficiență energetică ridicată este permisă prin îngroparea casei sub dunele, ancorarea fundației la temperaturile geotermale ale nisipului, în consecință, acoperirea a 80% din plic”.

Citeste si  MVRDV și Airbus își imaginează călătoriile de la balcon la balcon în orașele din viitor

Desigur, construirea unei case în cadrul dunelor de nisip poate reprezenta o provocare în ceea ce privește reglementările de planificare, în special cu preocupările evidente de mediu cu privire la perturbarea unei zone de dună. Acestea fiind spuse, OPEN Architecture a gestionat-o cu Muzeul de Artă UCCA Dune și, potrivit lui Dezeen, Dune House este programată să înceapă construcția la sfârșitul acestui an.

Mai Multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button