Arhitectura

Conceptul de spital turn prezentat la eVolo 2020 Skyscraper Competition

Revista de arhitectură eVolo a anunțat câștigătorii competiției sale anuale de zgârie-nori, un concurs care solicită concepte de design futurist care contestă modul în care gândim clădirile înalte. Recolta 2020 include o mulțime de idei imaginative, inclusiv un parc vertical creat manual, o comunitate de locuințe pentru pescari și un „zgârie-nori de sănătate” pentru a face față focarelor de boli.

Ediția 2020 a Concurenței zgârie-nori eVolo 2020 a atras 473 de proiecte în toate, fiecare căutând să împingă limitele în modul în care arhitecții folosesc tehnologie, materiale, estetică și organizare spațială.

Primul loc a fost Epidemic Babel, proiectat de China Lee, Gavin Shen și Weiyuan Xu. Conceput ca răspuns la pandemia coronavirusului, turnul este format din cutii programatice care se potrivesc diferitelor nevoi de asistență medicală care pot fi atașate cadrului de oțel. Echipa a prioritizat construcția simplă și răspunsul rapid, atent la natura rapidă a focarelor de boli și la modul în care acestea pot depăși infrastructura medicală.

Câștigând locul doi în competiție a fost un parc verde vertical numit Egalitarian Nature, de Yutian Tang și Yuntao Xu din SUA. Acest design reimaginează zgârie-norul tipic ca un lanț muntos, oferind un traseu în zig-zagging care urcă în sus și alte spații abstracte care promovează conexiunea dintre oameni și natură.

Coast Breakwater, de Taiwan, Charles Tzu Wei Chiang și Alejandro Moreno Guerrero, este un turn conceput ca răspuns la situația de pescuit din Senegal, care se deplasează spre interior, ca răspuns la creșterea nivelului apei.

Venind pe locul al treilea a fost o privire interesantă asupra modului în care arhitectura ar putea fi modelată prin creșterea nivelului mării. Coast Breakwater, de Taiwan, Charles Tzu Wei Chiang și Alejandro Moreno Guerrero, este un turn conceput ca răspuns la situația de pescuit din Senegal, care se deplasează spre interior, ca răspuns la amenințarea creșterii nivelului mării. Utilizează structuri tradiționale de stâlpi pentru a preveni eroziunea și dispune de arhitectura tradițională din lemn din Senegal bazându-se pe sisteme de arcuri complexe pentru a forma unități de carcase verticale.

Pe lângă acești trei câștigători, 22 de proiecte au obținut mențiuni de onoare în cadrul competiției de zgârie-nori eVolo 2020. Vizualizați conceptele mai interesante din galeria noastră.

Citeste si  MVRDV și Airbus își imaginează călătoriile de la balcon la balcon în orașele din viitor
Mai Multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button