Aviatie

Aston Martin are un nou concept: Volante Vision

Inginerii de la Aston Martin au fost extrem de ocupati in ultima vreme. Marca britanica a ridicat o fabrica noua in Tara Galilor, a modificat complet intreaga gama de masini, adaugand cateva modele noi, ba chiar inginerii producatorului au lucrat si la cateva lucruri cel putin ciudate, printre care apartamente sau un… submarin.

In acest moment, producatorul britanic a iesit pe piata cu un alt produs care nu seamana cu o masina. Este vorba despre conceptul Volante Vision, adica despre un avion.

Dezvoltat in parteneriat cu Universitatea Cranfield, Cranfield Aerospace Solutions si Rolls-Royce (divizia spatiala, nu marca auto detinuta de BMW), acest concept are ca tinta, desi este doar o idee deocamdata, sa transfere luxul transportului personal printre nori.

Cu toate acestea, conceptul Volante Vision nu este chiar un avion usor tipic, in special datorita faptului ca foloseste cele mai noi tehnologii din domeniul aerospatial, electric si cel al autonomiei, ceea ce face din concept „un vehicul al viitorului”.

„Avand in vederea cresterea continua a populatiei in zonele urbane, aglomerarea traficului in marile orase va fi din ce in ce mai mare. De aceea, e necesar sa cautam solutii alternative pentru a reduce aglomerarile si poluarea, dar si pentru a imbunatati mobilitatea”, a declarat presedintele consiliului de administratie Aston Martin, Dr. Andy Palmer.

„Suntem siguri ca transportul aerian va fi un element crucial in viitorul transportului personal, asa ca acest nou concept, Volante Vision, reprezinta solutia finala a luxului in mobilitate”, a mai spus oficialul britanic.

Citeste si  YNAP sees slightly slower sales growth after strong 2015
Mai Multe

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button